|

Romantická i funkční kuchyně v provensálském stylu

Máte rádi útulné kuchyně, které krásně vypadají a zároveň jsou dokonale funkční pro příjemnou přípravu pokrmů? Dobře zvládnutá kuchyně v provensálském stylu dokáže obojí a mile vás překvapí. Podívejte se na pár tipů, co budete potřebovat pro dokonalý výsledek.

Nádech francouzského venkova

S provensálskou kuchyní se přenesete do míst s levandulovými poli a vůní čerstvých croissantů. Klasikou je zdobená jednoduchost a světlé barvy v pastelových odstínech. Pracuje se s volnými prostory v podobě dekorací na kuchyňské lince a otevřených polic, kde je vidět vyskládané nádobí. Dobře provedená provensálská kuchyň umí být velmi praktická. Nabízí dostatečný úložný a pracovní prostor. Jistě se neobejdeme ani bez moderních spotřebičů, které se vyrábí v klasicky vypadajícím vzhledu a snadno zapadnou do celého konceptu.

Kuchyně do velkých, ale i malých prostorů

Výhodou francouzského provence stylu při použití v kuchyni je fakt, že se hodí do malých i velkých prostor. Díky využití světlých barev pomáhá opticky zvětšit místnost a vytvoří skvělé podmínky pro příjemné vaření i v případě, kdy vám dispozice bytu nedovolují zařídit si opravdu velkou a prostornou kuchyň.

Jemné dekorace

Do provensálsky laděné kuchyně se hodí keramické nádobí a jednoduché dekorace v podobě ozdobných hrnků, vázy s květinami a podobně. Pracovat můžete i s vybavením, jako jsou vařečky a sběračky, které se mohou pěkně vyjímat na praktickém držáku. S trochou šikovnosti a důmyslnosti dokážete do klasicky vypadající kuchyně zakomponovat moderní ledničku, ale i například vestavěnou myčku, která bude schovaná za nevině vypadající dvířka.

Podobné příspěvky