|

Tipy a triky, jak zařídit moderní dětský pokoj pro sourozence, aby se mezi sebou nehádali

Zařízení dětského pokoje pro sourozence může být těžkým oříškem. Jak si s tím poradit efektivně a vytvořit svým dětem dokonalé království, ve kterém budou šťastní? Tajemství se skrývá ve využití celého prostoru na maximum, aplikování nápaditých řešení a samozřejmě i dodržování zásad fair play.

Postele pro sourozence nemusí zabrat celý pokoj

Pokud se sourozenci dělí o jeden pokoj, nejvíce místa v místnosti zabírají postele. Jak to vyřešit funkčně a zároveň elegantně? Pořiďte jim patrové postele. O tom, kde bude spát který z nich, si mohou losovat nebo se pravidelně střídat. Děti patrové postele milují a rodičům ušetří spoustu starostí s nedostatkem místa. Dokonce existují i postele, co mají pod spodní palandou úložný prostor.

Matrace vybírejte s ohledem na dětské potřeby

Aby bylo spaní pro děti pohodlné, nezapomeňte jim koupit vhodné matrace. Požadavky na dětské matrace se liší od požadavků na matrace pro dospělé. Na to nezapomínejte. Při výběru matrací se nebojte poradit s odborníky a kvalitu v žádném případě nepodceňujte. To, na čem vaše děti každou noc usínají a spí, má totiž velký vliv na jejich zdraví.

Každý sourozenec potřebuje vlastní pracovní stůl

Nezáleží na tom, kolik je vašim dětem let, jakmile začnou chodit do školy, potřebují svůj vlastní pracovní stůl. Jenomže kam jej umístit? Pokud to místnost dovoluje, položte stoly vedle sebe ke stěně. Pokud chcete zabránit tomu, aby během psaní domácích úkolů docházelo mezi sourozenci ke konfliktům, je vhodné stoly oddělit skříňkami. Každé dítě pochopitelně bude mít svou, která mu poslouží jako odkládací prostor na učební pomůcky.

Aby bylo v pokojíku hodně prostoru a teplo

Dalšími položkami, co nesmí v dětském pokoji chybět, jsou skříně. Nejpraktičtější jsou skříně vestavěné, do kterých se ukryje vše, od oblečení až po hračky. Tím vznikne v pokoji dostatek prostoru pro hraní. Aby bylo dětem v pokojíčku příjemně a teplo, na podlahu položte koberec. Při výběru motivu se dohodněte s dětmi, pokud se neshodnou, zvolte univerzální motiv.

Vše rozdělujte rovným dílem

Aby se mezi sebou sourozenci nehádali o to, kdo má více úložného prostoru nebo kdo má větší stůl, snažte se vždy věci dělit rovným dílem. Vestavěnou skříň rozdělte na dvě stejně velké části, kupte dva identické pracovní stoly, dvě stejné židle a tak dále. Tím eliminujete podněty, které mohou být příčinou zbytečných hádek.

Vybavení dětského pokoje pro sourozence vyžaduje plánování a férové rozdělování prostoru, nábytku a dalších věcí. Mají-li oba sourozenci stejný vkus, je to snadné. Když se ale neshodnou ani na společné oblíbené barvě, je nutné přistoupit ke kompromisu.

Podobné příspěvky