| | |

Podle čeho vybírat nábytek do interiéru v provensálském stylu?

Provensálský styl je známý svou francouzskou elegancí. Uvolněná atmosféra s jemným nádechem venkova vytváří příjemný domov plný těch nejkrásnějších pocitů. A jak vybrat nábytek pro dokonalé vystižení provensálského stylu?

Vsaďte na světlé barvy

Čím větší a světlejší interiér, tím lépe se vám bude zařizovat v provensálském stylu. Sázkou na jistotu jsou světlé barvy v pastelových tónech. Zkuste se poohlédnout po nábytku s bílým nátěrem, nebo ve světle hnědých odstínech dřeva. Při hledání v obchodech můžete zabrousit i do kategorie venkovského stylu, který je hodně podobný.

Jednodušší kusy nábytku

Provensálský styl není okázalý, ale naopak sází na krásu ukrývající se v jednoduchosti. Jemně zdobené detaily jsou příjemným bonusem. Skvěle budu do interiéru zapadat obyčejná dřevěná skříň s odpovídajícím nátěrem, jednoduché židle, líbivá komoda a sedací souprava s pár dekoračními polštářky. Zbytek designové práce doladí detaily v podobě povlečení, tapety a dalších dekorací.

Popraskaný a staře vypadající nátěr

Na provensálském stylu je úžasné to, že dokáže vdechnout nový život i starému nábytku. Velmi dobře totiž vypadá popraskaný nátěr, který vytváří specifickou patinu. Klasiku představují čistě bílé kusy nábytku, které pomáhají opticky zvětšit prostor a budí krásný čistý dojem.

Dobrou volbou je masivní nábytek

Při hledání nábytku se poohlédněte hlavním po kvalitních kouscích z masivu. Ten nabízí požadované vlastnosti a hlavně dlouhou životnost. Jednotlivé kousky nábytku by měly mít své specifické kouzlo a najdete je nejenom v moderních obchodech, ale i ve starožitnictví a antikvariátech. Fantazii se meze nekladou a záleží na tom, jaké máte představy o dokonalém bytu laděném do stylu provence.

Zaujal Vás článek a libí se Vám zde představená inspirace? Vybírejte tyto i tisíce dalších doplňků pomocí tlačítka níže na Bonami.cz.

Podobné příspěvky